PROJECTS
Briarbluff
Malibu, California
NEW HORIZONTAL, WOOD-CLAD SITE WALLS SITUATE THE HOUSE AS A SERIES OF OUTDOOR ROOMS WITHIN AN INDIGENOUS LANDSCAPE
PROJECT TYPE
Single Family Residence
Client
Withheld per Client's Request
STATUS
Completed 2012
SIZE
4,800 square feet
PROJECT TEAM
Architect: Montalba Architects, Inc.
Builders: HWI & Sarlan
Structural: The Office of Gordon L. Polon
Mechanical: Absolute Engineering
Electrical: Biabani & Associates
Waterproofing: Construction Forensics
Lighting: John Brubaker Architectural Lighting
Landscape: Venice Studio
Photographer: John Linden

Overview
This three-story residence is located in the hills of Malibu and was originally designed by the iconic 1970s architects Buff & Hensman. The extensive renovation transforms the existing house from a vertical to a more horizontal structure, defining the terraced site with wood-clad walls that situate the house as a series of outdoor rooms within an indigenous landscape. The restoration and addition features a blend of unique stone and Brazilian walnut flooring, floor-to-ceiling windows to capture the canyon and ocean views, built-in walnut millwork, a stone-clad interior water feature, and a custom aquarium room divider. In addition, there is a pool with spa, wine cellar, and multi-level indoor-outdoor dining and entertaining terraces.
PROCESS
BUILDING SECTION
CONSTRUCTION 1
CONSTRUCTION 2
back to top
NEXT PROJECT