PROJECTS
Isabel Marant
Los Angeles, California
THE GALLERY-LIKE MAIN RETAIL FLOOR IS BATHED IN NATURAL LIGHT FROM NEW SKYLIGHTS AND FLOOR-TO-CEILING WINDOWS
Client
Isabel Marant & Gary Suid
STATUS
Completed 2012
SIZE
2,400 square feet
SCOPE
Interior retail gallery, custom millwork cases, 3 private fitting rooms; back-of-house office, kitchen, and storage area
PROJECT TEAM
Architect: Montalba Architects, Inc.
Builders: Shawmut
Designer: Franklin Azzi Architecture
Structural: The Office of Gordon L. Polon
Lighting: John Brubaker Architectural Lighting
Landscape: Elysian Landscapes
Photographer: John Linden

Overview
For only her second US boutique, Montalba Architects was selected as the Executive Architect, alongside Isabel Marant’s in-house design team and Parisian architects Franklin Azzi Architecture, to create a space that feels simultaneously luxurious and laid back, the perfect blend of California modern and French bohemian. The gallery-like front-of-house takes advantage of the original wood structure, inserting several linear skylights between framing members, and bringing natural light deep into the interior. The large restored vertical-sliding windows reinforce the indoor-outdoor connection, opening up to a vast landscape of local desert plantings and stone decks. Inside, French white oak paneling opens to reveal display nooks, or remains closed for art installations or to create a simple lounge area. Concrete floors and vintage lighting continue through to the tucked-away main retail floor and on to the back-of-house offices.
PROCESS
FLOOR PLAN
MILLWORK AXONOMETRIC
back to top
NEXT PROJECT